Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Spárga

HOSSZÚ ÉS VÉKONY, VAGY RÖVID, DE VASTAG? A spárgasípok legfinomabb része a (rügyekkel) borított fej. Ezt ellentétben a szárával, nem is szoktuk meghámozni. Vagyis, ha van módunk választani, az elegáns hosszúak helyett inkább a rövid, de vastag spárgákra célszerű szavazni, mivel azokban - legalább is arányaiban - több a csemege.
A piacokon általában teljesen fehér ("halványított") és a rügyes végén többé-kevésbé zöldes-lilás ("zöld") spárga is kapható. Ezek között az a lényegi különbség, hogy az előbbieket - például felkupacolt földben termelve - még azelőtt szüretelik, hogy a növény szárának csúcsa kibújna a földből.


FRISSRE FAGYASZTVA A szezonban - ez Magyarországon jellemzően májusban van - beszerzett nagyobb mennyiségű (friss!) spárga fagyasztva hónapokig eltartható. Ehhez a sípokat előbb meghámozzuk, majd tasakokba zárjuk, s lefagyasztjuk. A felhasználáskor nem olvasztjuk ki, hanem fagyottan tesszük a forró vízbe, s kb. 10 perc alatt megfőzzük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!