Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Torma

ENYHE, S EREJE A tormát szinte kizárólag csak nyersen használjuk, mert a legfőbb erénye, a csípőssége, rendkívül hőérzékeny. A túl csípős tormareszelék enyhítésének ezért is egyik módja a (száraz) melegítés. Íze lágyítására számos hideg módszer is használatos, így például hozzákeverhetünk alma- vagy körtepürét, tejszínt, húslevest, narancsot...  Ha már maga a reszelés is könnyfakasztó kínokat okoz, akkor segíthet egy jégszekrény, amelyben a tormagyökeret a feldolgozás előtt alaposan behűtjük (de nem fagyasztjuk!). 


SZÍNE ÉS TARTÁSA Amíg a torma gyökeret nem mostuk, tisztogattuk, s az nem is sérült meg, addig könnyen eltarthatjuk, ha hűvös helyen (például pincében) nyirkos földbe, homokba dugjuk. (Közvetlenül a feldolgozás előtt mossuk, szárazra töröljük, s vékonyan meghámozzuk.) A reszelés után a torma nagyon gyorsan barnul, ezért - hogy fehér maradjon - azonnal meg kell locsolni (el kell keverni) egy kis ecettel, vagy citromlével.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!