Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

HOL TEREM A TEQUILA? A tequila agavéból, pontosabban "kék agavé"-ból készített mexikói párlat. (E nevet nem is viselheti olyan ital, amelyet nem Mexikó meghatározott vidékein, illetve nem - legalább 51 százalékban - "kék agavé" erjesztésével állítottak elő.) Az agavét (melyet sokan helytelenül kaktusznak tartanak, holott valójában liliomféle ;-) előbb gőzölik, majd erjesztik, végül többször lepárolják, s 38-55 százalékos alkoholtartalommal vagy érlelés után, vagy anélkül palackozzák.
Az érleletlen ital (Plata, Blanco, White vagy Silver) víztiszta. Szintén érleletlen, de színezékkel barnított, illetve ízesített a Jovan Abocado (vagy Gold Tequila). Viszont valódi fahordós érleléssel nyerik el aranysárga színüket és zamataikat a Tequila Reposado-k, amelyeket palackozás előtt néhány hónapig pihentetnek. Ezzel szemben évekig is hordóztatják az igazi öreg tequilákat, a Tequilas Anejo-kat.
A címkéken általában jelzik, hogy az alapanyag 100 % "kék agavé" volt-e, vagy az ital "Mixto", azaz legfeljebb 49 százalékban egyéb agavékat is felhasználtak hozzá.

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!