Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

VERMUTOK, AVAGY A KIGYÚRT BOROK A vermutok alkohollal dúsított, fűszerezett, esetleg édesített borkeverékek, melyek számos néven és számtalan változatban kerülnek piacra. A száraz (dry, extra dry, secco, sec) vermut rendszerint egészen világos színű, olykor víztiszta. A fehér (bianco, blanc, white, medium dry) félszáraz vagy édes, s a színe sárgás. A vörös (rosso, rouge, sweet) édes vagy édes-keserű. Néhol megkülönböztetnek még rosé vermutot is, amely rózsaszínes, s az íze félédes-kesernyés. (Ismertebb vermutmárkák: Martini, Cinzano, Carpano, Chambéry, Gancia.)
A koktélreceptek gyakran beszélnek egyszerűen "francia", illetve "olasz" vermutról, amíg az előbbi jelző száraz, addig az utóbbi édes vermut felhasználására utal.

 

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!