Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rántotta-variációk

KIADÓSAN Végy személyenként 2 tojást, 2 dkg füstölt szalonnát, egy fél zsemlét és pirospaprikát. A zsemlét és a szalonnát vágd kis kockákra, az utóbbit olvaszd ki egy serpenyőben. A forró zsírban pirítsd meg a zsemlekockákat, majd add hozzá a tojásokat. A végén hintsd meg a paprikával, a sózást pótolja a szalonna íze.


PARASZTOSAN Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát, 15 dkg krumplit. Az apróra vágott szalonnát olvaszd ki, s a forró zsírban pirítsd meg a kis kockákra vágot burgonyát és a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Amikor a krumpli már puha, sózt, hintsd meg pirospaprikával és öntsd rá a tojást.


KÁPOSZTÁVAL Számíts személyenként 2 tojást, 2 krumplit, 10-15 dkg savanyú káposztát , 1 csapott evőkanál zsírt és egy kanál tejfölt. A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A zsíron süsd pirosra a krumplit, majd tedd rá a lecsorgatott káposztát és ezeket néhány percig pirítsd együtt. Majd öntsd rá a tejföllel elkevert, gyengén sózott tojást.


MAGYAROSAN 3-4 személyre számíts 8 tojást, 5 dkg húsos, füstölt szalonnát, 10 dkg debreceni kolbászt, 1 közepes fej vöröshagymát, 2 zöldpaprikát, 2 paradicsomot, egy késhegyni pirospaprikát, fél dl tejet és sót. A felkockázott szalonnát pirítsd üvegesre, fonnyaszd meg a zsírján a kockára vágott hagymát, szórd meg pirospaprikával, majd dobd rá a kicsumázott és felkarikázott zöldpaprikát, a felszeletelt kolbászt, valamint a hámozott, majd cikkekre vágott paradicsomot. Hintsd meg egy kis sóval, majd fedd le, s amikor a paprika már félig megpuhult, a fedőt levéve, lassan süsd el a levét. A tojásokat a tejjel és egy kis sóval habard el, majd lazán keverve add az eddigiekhez. Ha rezgősre sütöd, akkor a legjobb.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!