Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

LENGYEL SAJTMÁRTÁS Végy hozzá egy nagyobb krumplit, 2 dl tejet, 5 dkg vajat, 4 dkg lisztet, 15 dkg lágy juhsajtot, egy pohárka vodkát, sót, őrölt borsot. A meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre és - a tejhez 1 dl vizet adva - sóval, borssal főzd puhára. Ezután turmixold össze a lével, majd tedd vissza az edénybe, lassú tűzre. Add hozzá a vajat és a felkockázott sajtot. Amikor a sajt már felolvadt, apránként töltsd hozzá a vodkát, s (ha bírod) adhatsz még hozzá egy kis borsot. Ha a mártást nem találod elég sűrűnek, akkor kap szerepet a liszt: kevergetés közben óvatosan szitálj belőle egy kicsit a masszába, s végül főzd össze az egészet. (Lajos Mari főtt húsokhoz, virslihez, sült kolbászhoz és párolt zöldségekhez ajánlja.)

 

 

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!