Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

HAGYMAMÁRTÁS Végy hozzá 3 fej vöröshagymát, 2 dl tejfölt, 2 dl húslevest, 5 dkg zsírt, 5 dkg lisztet, borsot és sót. A hagymát vágd apróra, kevés zsíron párold meg, hintsd meg liszttel és pirítsd tovább. Ha már kicsit színesedik, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd és tartsd lassú tűzön, amíg a hagyma szét nem fő. (Ha a leve elfogyna, vízzel pótold.) A végén szűrd le - ha kell, a sűrűjét passzírozd át -, lassan keverd hozzá a tejfölt, és még egyszer forrald össze. (Ízeit egy kevés pirított cukorral is gazdagíthatod.)

 

 

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!