Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

MAJONÉZ Végy 2 tojássárgáját, 1,5 dl olívaolajat (esetleg napraforgóolajat), teáskanálnyi mustár, csipetnyi cayenne borsot (vagy fehér borsot), sót és 2 evőkanálnyi citromlét. A tojás hideg sárgájához folyamatos keverés közben csepegtesd hozzá az olajat. (Az is jó, ha géppel dolgozod össze.) Ha a tojás elnyelte az olajat, add hozzá a mustárt, cayenne borsot, sót, citromlevet és az egészet keverd simára.

Zsiga Zoltán azt javasolja, hogy a tojáshoz először a mustárt add hozzá, s csak utána az olajat. Tapasztalata szerint így - legyen az olaj hideg vagy meleg, adagold gyorsan vagy lassan - a siker biztos: a majonéz nem esik szét.

 

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!