Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

BOROS-TEJFÖLÖS PARADICSOMMÁRTÁS 50 dkg paradicsomhoz végy 2 dl tejfölt, 1 dl száraz fehérbort, 1 kis fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát és egy teáskanálnyi lisztet. A paradicsomot nyúzd meg, és a megtisztított vöröshagymával és a fokhagymával együtt turmixold pépesre. A lisztet kevés olajon pirítsd sárgára, majd öntsd hozzá a paradicsomos pürét és a bort. Ízesítsd sóval, törött borssal, kevés mustárral, cukorral, s - rendszeresen megkeverve - forrald fel. Végül keverd el benne a tejfölt, s azzal már hagyd visszahűlni. (Hidegen, melegen egyaránt ehető.)

 

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!