Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

BÉARNI MÁRTÁS (tejszínnel) Végy 6 db tojássárgáját, 2,5 dkg vöröshagymát, 1,5 dkg tárkonylevelet, 1 db babérlevelet, 3 g törött feketeborsot, 0,5 dl fehérbort, 25 dkg vajat, 1 dkg sót, 2 g Cayenne borsot, fél citromot, 0,25 dl tárkonyecet és 1,5 dl tejszínt.
Az apróra vágott hagymát, a babérlevelet, a felaprított tárkony egyharmadát, a törött borsot, valamint egy darabka citromhéjat tégy fel főni a tárkonyecettel és a fehérborral. Fedő alatt lassan főzd, míg a leve majdnem elforr. Ekkor ezt a kivonatot szűrd egy duplafalú tejforralóba (vagy más olyan edénybe, amit vízfürdőként tudsz használni), majd hagyd kihűlni. Add hozzá a tojássárgákat, meg a tejszínt, és vízfürdőben lassan verd sűrű habszerű mártássá. Ha kész, vedd le a tűzről, s keverd hozzá a már előzőleg felolvasztott és melegen tartott vajat. Végül ízesítsd sóval, citromlével, Cayenne borssal, s keverd hozzá a maradék apróra vágott tárkonyt.

 

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!