Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

HOLLANDI MÁRTÁS (tejszínnel) Végy 6 db tojássárgáját, 1,5 dl tejszínt, 25 dkg vajat, 1 dkg sót, 2 g cayenne borsot és fél citromot. A tájássárgákat és a tejszínt tedd egy  vízfürdőbe állított üstbe, s gyors mozdulatokkal verd fel habosra. Ha kész, vedd le a tűzről, s - lassan adagolva, közben habverővel keverve - add hozzá a már előzőleg felolvasztott és melegen tartott vajat. Végül ízesítsd sóval, citromlével, cayenne borssal. (Ha melegen akarod tartani, használj vízfürdőt, de vigyázz, mert ha a víz felforr, a mártás kicsapódik, tönkre megy.)

 

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!