Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Teriyaki mártás

Hozzávalók:
4 db csirkecomb csontja
3 dl japán szójamártás
1 dl fehérbor vagy szaké
30 dkg cukor
2 dl víz
egy ujjnyi gyömbérgyökér (négyfelé vágva)
1 póréhagyma zöldje
1 teáskanálnyi keményítő (kicsi hideg vízben feloldva)

A csirkecsontot (zsiradék nélkül) összepirítjuk a póréhagyma zöldjével, leöntjük a fehérborral és átforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a szójamártást, a vizet és a gyömbért, s egy órán át főzzük. (Az elpárolgott vizet mindig pótoljuk.) Végül leszűrjük a mártást, és besűrítjük a vízben oldott keményítővel.
(Érdemes sokat készíteni belőle, mert sokáig eláll.)

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!