Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Dán vörösborszósz

Hozzávalók:
(sütni való hús)
2 dl víz
3 dl vörösbor
2 fej hagyma
2 csipetnyi kakukkfű
2 friss zsályalevél vagy fél teáskanálnyi szárított
2 szál petrezselyem
liszt vagy keményítő
bors

Öntsd a sütni való hús alá a vizet, a vörösbort, tedd bele a zöldfűszereket, a kisebb darabokra vágott hagymákat, s süsd meg a húst. Ha kész, a szaftot szűrd egy tálba, pihentesd egy-két percet, majd szedd le a zsírját. Adj hozzá 1-1,5 dl vizet (esetleg húslevest vagy részben bort), azzal újra melegítsd fel, és sűrítsd be liszttel (vagy keményítővel). Ízesítsd sóval, borssal, s végül jól forrald át.

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!