Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Balsamico krém (mascarponéval)

Hozzávalók:
40 dkg mascarpone
1,25 dl sűrű főzőtejszín
1 dl balzsamecet (vagy balzsamkrém)
cukor

A hozzávalókat összekeverjük.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő portói borban marinált sárgadinnye-golyókra öntve és fodormentával díszítve ajánlja. Egyúttal a "crema di balsamico", azaz a balzsamkrém otthoni elkészítésére is van javaslata. E szerint 1 dl balzsamecethez 2-3 evőkanálnyi barnacukrot veszünk, majd a cukrot karamellizáljuk, leoltjuk a balzsamecettel, és az egészet beforraljuk. Mire kihűl, krémes állagú mártást kapunk.

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!