Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

RÁKMÁRTÁS Végy 5 dkg vajat, 5 dkg lisztet, 2,5 dl tejet, sót, cayenne-i borsot, 0,75 dl tejszínt, 2 tojássárgáját, 5 dkg rákvajat és 0,5 dl borpárlatot. A vajból és a lisztből készíts világos rántást, ezt öntsd fel a forró tejjel, s (például habverővel) keverd simára. Sózd, borsozd, add hozzá a párlatot, s kis tűzön főzd néhány percig, hogy besűrűsödjön. Végül a tejszínnel elkevert tojássárgájával legírozd, s morzsold bele a rákvajat. Ezt követően már ne forrald fel, ha melegen kell tartani, inkább állítsd vízfürdőbe!

 

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!