Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bordói mártás (Sauce bordelaise)

Hozzávalók:
mogyoróhagyma
vaj
vörösbor (bordói)
kakukkfű
babérlevél
barnamártás
húskivonat (sűrűre forralt húsleves)
citromlé

cayenne bors
főtt csontvelő (marha)

A feldarabolt mogyoróhagymát forró vajra tesszük, s ha már üvegesedik, leoltjuk a vörösborral. Kakukkfűvel, babérlevéllel ízesítjük, s jól beforraljuk. Felöntjük barna alapmártással, úgy folytatjuk a beforralást. Átszűrjük, ízesítjük húskivonattal, citromlével, sóval, cayenne borssal, s végül apróra vágott főtt csontvelővel gazdagítjuk.

Ezt a leírást Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!