Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kaprimártás (2.)

Hozzávalók:
1 dkg vaj
1 dkg vöröshagyma
1 evőkanálnyi liszt
3,75 dl húsleves
1,25 dl habtejszín

fehérbors
kapribogyó

A vajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát, a liszttel bestauboljuk, beleöntjük a húslevest, meg a tejszínt, és állandó kevergetés mellett kb. 10 percig főzzük. Finomszálú szőrszitán átpasszírozzuk (miáltal egy bársonyos jellegű mártást kapunk), és sóval, fehérborssal ízesítjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáadunk - ízlés szerinti mennyiségű - kapribogyót, és felforraljuk. (Vigyázat, hamar odakap!)

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!