Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Máltai mártást (2.)

Hozzávalók:
1 dl száraz fehérbor
6 szem bors
csipetnyi cayenne bors
1 szál friss tárkony
1 szál friss turbolya
4 tojássárgája
32 dkg derített vaj
1/2 vérnarancs

A fehérbort lassan forrald a szemes és cayenne borssal, a tárkonnyal és a turbolyával, mígnem a 8/10-ére sűrűsödik, majd hagyd 10 percig pihenni.
A tojássárgákat a vajjal verd – vízfürdő felett – habosra, közben sózd, s dolgozd bele a leszűrt fűszeres bort és a vérnarancs levét is.

Ezt a leírást Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!