Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gravy mártás

Hozzávalók:
1 evőkanálnyi olaj
1,5 evőkanálnyi liszt
2 dl spanyolmártás
1,25 dl tyúkhúsleves (lehet kockából is)
1,25 dl víz

bors
kínai só (nátrium glutamát)

A lisztből és az olajból készíts barna rántást. Vedd le a tűzről, s keverd a rántáshoz a levest, a vizet, meg a spanyolmártást. Tedd vissza a tűzre, s lassan (gyöngyözve) főzd 10-15 percig, míg a mártás besűrűsödik. A végén fűszerezd.

A klasszikus angol mártás e gyors receptjét Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő például sertéssülthöz és hagymás törtburgonyához ajánlja.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!