Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csokoládémártás

Hozzávalók:
4 dl spanyolmártás
1 dl vörösbor
étcsokoládé (80, de legalább 70%-os kakaótartalmú)
vörösáfonya-zselé

Az étcsokoládét hűtsd le, hogy majd jól tudd reszelni. A spanyolmártást a borral együtt forrald, míg besűrűsödik kb. 3 dl-re. A csokoládéból reszelj annyit a mártásba, hogy az íze és illata már benne legyen, de még ne domináljon! Végül ízesítsd áfonyazselével, és jól forrald össze.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő különösen vadnyúlhoz, szarvaspecsenyéhez, erdeigomba-raguhoz, vaddisznóraguhoz javasolja. Az utóbbihoz például olyanformán, hogy a felcsíkozott vaddisznóhúst lepirítjuk hagymán, fokhagymán, majd kis csontlével leoltva puhára pároljuk, végül a mártással ízesítjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!