Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fokhagymamártás (Szkordáliá)

Hozzávalók:
7-8 gerezd fokhagyma
15 dkg frissen főtt krumpli
1 dl olívaolaj
borecet

A még forró, meghámozott főtt krumplit elkeverjük egy kevés olajjal, az átpasszírozott fokhagymával és a sóval, majd állandó keverés közben hozzáadjuk a maradék olajat is. Addig keverjük, míg sűrű, pürészerű mártást kapunk. Végül 1-2 evőkanál borecettel ízesítjük.
(Előkészítés: 1 óra – elkészítés: 15 perc.)

Ezt a receptet a Holnap Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Athén című receptkönyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa... Itt azt is megjegyzik, hogy kitűnően illik sült zöldségekhez előételként, de akár rántott halhoz is. Egyébként szokták készíteni vízbe áztatott kenyérbéllel, valamint egyes vidékeken őrölt dióbél hozzáadásával is.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!