Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Japán vinaigrette

Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl szaké vagy száraz fehérbor
0,5-1 dl japán szójaszósz
0,5-1 dl rizsecet vagy 4 %-os almaecet
5 dl olaj (repce vagy napraforgó)
1 teáskanálnyi csípős mustár

bors
cukor

A hozzávalókat - az olaj kivételével - turmixgépbe tesszük, s az olajat cseppenként hozzáadva sűrű mártást keverünk belőlük. A felhasználás előtt még hűtőben érleljük 4-5 órát.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!