Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kínai tojásos kukoricaleves

Hozzávalók (6 személyre):
1 kukoricakonzerv (25 dkg)
2 erőleveskocka
2 tojás
1 evőkanálnyi vodka
1 mokkáskanálnyi fehér bors
2 dkg kukoricaliszt
gyömbér
petrezselyem
zellerzöld

Egy liter vízzel és a kockákkal főzz levest, s lassú tűzön 10 percig forrald benne a körömnyi gyömbért, majd tedd bele a lecsorgatott kukoricát. Közben a pépesre vágott zellert, a sót és a fehérborsot keverd össze a vodkával, majd add hozzá a kevés hideg vízben feloldott kukoricalisztet. Ha a leves újra felforrt, keverd bele ezt a pépet, s forrald tovább, míg be nem sűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, dobd ki belőle a gyömbért, s a két összehabart tojást - lassú keverés mellett - gyorsan öntsd bele a forró lébe.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!