Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Marokkói tojástorta

Hozzávalók (2-3 személyre):
4 közepes krumpli
4 tojás
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
8 dkg tisztított zöldborsó
olaj
csípős pirospaprika
szerecsendió
bors

A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, s villával kissé megtörve tedd egy keverőtálba. Két tojásból főzz keménytojást . Az apróra vágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre, add hozzá a zúzott fokhagymát, s ezen párold puhára a zöldborsót. A két nyers tojást keverd habosra, tegyél bele sót, borsot, szerecsendiót, csípős paprikát. Ezzel a fűszeres tojással lazán dolgozd össze a krumplit, a párolt borsót és a felkockázott keménytojást. Egy mély, olajjal kikent tűzálló tálban terítsd el a masszát, s előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 20 perc alatt készre sütheted.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!