Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Krumpliban sült tojás

Hozzávalók (4 személyre):
8 nagyobb burgonya
8 tojás
8 szelet sajt
10 dkg vaj
petrezselyem
bors

A krumplit alaposan mosd meg és főzd meg a héjában, de ne hámozd, mert a héjában sütöd tovább. A tetejéről hosszában vágj le egy vékony szeletet, s vájd ki úgy a burgonyát, hogy beleférjen egy tojás. Az üregbe tegyél egy mogyorónyi vajat, sót, borsot és egy-egy szelet sajtot, majd üss bele egy tojást, de úgy hogy a sárgája egyben maradjon. Vajazz ki egy tűzálló tálat, ebbe állítsd a burgonyákat és szórd közéjük a krumpliforgácsot. Előmelegített sütőben, közepes tűznél süsd , amíg a tojás meg nem kocsonyásodik. Ha kész, szórd meg petrezselyemmel.

Ementali vagy edami sajttal a legjobb megpróbálni.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!