Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Töltött karalábé

Hozzávalók (4 személyre):
8-10 fiatal karalábé
40 dkg darált disznóhús
8 dkg főtt rizs
3 dkg vaj
4 dkg liszt
2 dl tejföl
1 tojás
1 húsleveskocka
petrezselyem
bors

A megmosott és meghámozott karalábékat vájd ki a gyökér felőli oldalukon, úgy, hogy fél-egy centis faluk maradjon. A húst dolgozd össze a tojással, finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, és végül a rizzsel. E masszával töltsd meg a kivájt fejeket. A karalábévagdalékot szórd egy edény aljára, erre ültesd rá a fejeket, öntsd alájuk a kockából készített fél liter húslevest, forrald fel, majd lassú tűzön főzd. Ha a karalábék megpuhultak, emeld ki a fejeket és tedd félre. A levet a vajon világosra pirított liszttel ránts be, majd keverd hozzá a tejfölt, s ha túl sűrű, adj hozzá 1-1,5 dl vizet. A berántott főzeléket forrald fel, tedd vissza a karalábékat, forrald fel újra, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórva már tálalhatod is.

Ha a karalábé valóban zsenge, akkor a megmosott középső leveleit csíkokra vágva a karalábé vagdalékához keverheted, a nagyobb külső levelekbe pedig szintén belecsomagolhatsz tölteléket, s azzal ugyanúgy bánj, mint a megtöltött fejekkel. (A tejföl helyett használhatsz tejszínt is.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!