Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rakott zöldbab

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg zöldbab
30 dkg puha fűszeres kolbász
2 tojás
2 dl tejföl
8 dkg reszelt sajt
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
diónyi vaj
bors

Az előkészített zöldbabot enyhén sós vízben - hozzáadva a fokhagymát - főzd félpuhára, majd szűrőn csepegtesd le. Vajazz ki egy tűzálló tálat, hintsd meg egy kevés zsemlemorzsával, s ebben terítsd el a fekarikázott kolbásszal elkevert babot. Ezt borítsd be a két keményre főzött tojásból vágott karikákkal, sózd, borsozd. A tejfölt jól keverd össze a reszelt sajttal, egy kis sóval és az olajjal, majd locsold meg vele a tálat. Előmelegített sütőben előbb mérsékelt tűzön (alufóliával lefedve) párold puhára a babot, majd erős tűzön (fólia nélkül) süsd, míg a teteje meg nem pirul.

Fagyasztott, illetve konzervbabból is jó. Bab helyett - kis rózsákra bontott - karfiolból is elkészíthető.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!