Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Portugál padlizsán

Hozzávalók (4 személyre):
4 padlizsán
fél liter pattogatott kukorica
30 dkg olajos szardínia
2 tojás
1 tojás sárgája
2 evőkanálnyi olaj
1 kávéskanálnyi mustár
diónyi vaj
4-5 bazsalikomlevél

A padlizsánokat mosás után vágd hosszában ketté, s vájd ki úgy, hogy kb. két centi vastag faluk maradjon. (Ne feledd elvenni a keserű ízt!) A lecsepegtetett, kisebb darabokra tört szardíniát óvatosan keverd össze a pattogatott kukoricával, két kockára vágott keménytojással, a felkockázott padlizsánhússal, a tojás sárgájával, az evőkanálnyi olajjal és az apróra vágott bazsalikomlevelekkel. A mustárt keverd simára a vajjal, s kend ki vele a padlizsánok belsejét, majd halmozd beléjük a tölteléket. Egy kiolajozott tűzálló tálban tedd őket az előmelegített sütőbe, s mérsékelt tűznél süsd.

Lajos Mari szerint a padlizsán megköveteli a 35-40 perces sütést, így ha a teteje túl gyorsan pirulna, inkább fedd le egy időre alufóliával.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!