Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Székelygulyás

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg combból készült sertéspörkölt
80 dkg savanyú káposzta
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
köménymag
babérlevél

A káposztát kevés sós vízben a babérlevéllel párold puhára. (Ha túl sok leve marad, szűrd le.) A pörkölt levébe főzd bele az összetört fokhagymát és a csipetnyi köménymagot, add hozzá a tejfölt és még egyszer forrald össze. A pörköltet keverd a káposztához, és forrald még vagy 10 percig. (A babért dobd ki.) A gulyást paprika és paradicsomszeletekkel díszítve, forrón tálald.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!