Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bácskai rizseshús

Hozzávalók (4 személyre):
sertéspörkölt 50 dkg combból
30 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
20 dkg rizs
petrezselyem

A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára. A tetejét petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszítsd.

A rizseshúshoz készülő pörkölt húsát a szokásosnál kisebbre kockázzuk.
Friss paprika-paradicsom páros híján lecsóval is elkészíthető.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!