Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Paprikáskrumpli

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg krumpli
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
40 dkg virsli
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
pirospaprika

A szalonnát szeleteld fel, pirítsd meg, majd a zsírján (fedő alatt) fonnyaszd meg az apróra kockázott hagymát. A kolbászt karikázd fel, add a szalonnához és a hagymához, majd néhány perc együtt pirítás után, vedd le az edényt a tűzről. Ekkor keverd el benne a kávéskanálnyi pirospaprikát, dobd rá a megtisztított és cikkekre vágott burgonyát, sózd, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Tedd vissza a tűzre és fedő alatt lassú tűzön főzd. Amikor a krumpli félig megpuhult, add hozzá a felkarikázott zöldpaprikát és a megtisztított, feldarabolt paradicsomot. Amikor teljesen megpuhult, tedd bele a virslit, s még egyszer forrald össze az egészet.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!