Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csomagolt virsli

Hozzávalók (2-4 személyre):
80 dkg burgonya
2 tojás
30 dkg virsli
25 dkg liszt
10 dkg gríz (búzadara)
reszelt sajt
vaj

A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni, keverd hozzá a lisztet, a grízt, az egyik elhabart tojást, és sózd meg. A masszát dolgozd ki simára, nyújtsd ki ujjnyi vastagra, s vágd fel téglalapokra. A virslit nyúzd meg (ha bőrös, elég megszurkálni), s göngyöld bele a tésztalapokba. A másik tojást keverd össze egy diónyi vajjal (vigyázz, hogy a megolvasztott vaj ne legyen túl meleg, mert összerántja a tojást), kend meg ezzel a tészták tetejét, majd szórj rájuk reszelt sajtot. A csomagolt virsliket kivajazott tepsiben, előmelegített, forró sütőben süsd pirosra.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!