Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Krumplikrokett dióban

Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg burgonya
2 tojás
20 dkg darált dió
10 dkg liszt
8 dkg zsemlemorzsa
2 dkg cukor
vaj
kevés tej vagy tejföl

A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni, keverd hozzá a lisztet, a cukrot, a két elhabart tojást, kevés darált diót, egy diónyi vajat, és sózd meg. A masszát dolgozd ki simára, formálj belőle kis golyókat, és azokat forgasd darált dióval elkevert zsemlemorzsába. Tedd kivajazott tepsibe, a golyók tetejét kend meg tejjel vagy tejföllel, s előmelegített forró sütőben süsd pirosra. Édes tojásmártással tálald.

Elkészíthető húsos verzióban is: ekkor a krokettbe a dió helyett 10-15 dkg sovány vagdalthús és 3 dkg összevágott mazsola kerül, de beforgatni ugyancsak diós morzsába kell.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!