Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Algíri krumpli

Hozzávalók (4-5 személyre):
60 dkg burgonya
6 tojás
60 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj
liszt

A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni, keverd hozzá két tojás sárgáját és a gesztenyemasszát, s adj hozzá kevés sót. (A maradék fehérjét a többi tojással és egy kis sóval habard össze, s tedd félre.) A jól kikevert masszát (lisztezett deszkán) nyújtsd ki körülbelül egy centi vastagra, s nagy pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával vágj belőle korongokat. A tésztadarabokat forgasd lisztbe, majd mártsd meg az elhabart tojásban, s vajon süsd meg mindkét oldalukat.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!