Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Burgonyakotlett

Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg burgonya
2 tojás
10 dkg vaj vagy olaj
liszt vagy zsemlemorzsa

A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni. Keverd hozzá a két tojást, s a jól eldolgozott masszából formálj lapos pogácsákat. A kotletteket forgasd lisztbe, vagy zsemlemorzsába és ujjnyi forró zsiradékban süsd meg mindkét oldalukat. Valamilyen mártással tálald.

A kotlettet készítheted gombával is, ekkor a masszába keverj párolt hagymát és apróra vágott párolt gombát, valamint kevés lisztet.
(Ha maradék krumplipürét használsz, ahhoz adj egy plusz tojást, esetleg kevés lisztet is.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!