Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Krumplipüré

Hozzávalók (4-6 személyre):
1,5 kg burgonya
5 dl tej
6 dkg vaj vagy 8 dkg margarin

A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át. Lassú tűzön morzsold hozzá a vajat (vagy margarint), s folyamatos keverés mellett (legjobb, ha habverővel kevered) lassan add hozzá a forró tejet. A végén sózd.

Rózsaszínű pürét készíthetsz, ha párolt sárgarépával együtt töröd össze a burgonyát. A püré zöld lesz, ha negyedannyi nyers, ledarált spenótot keversz az összetört krumplihoz.
(A krumplipüré nem bírja az újramelegítést. Melegen úgy tarthatod, hogy a tálat forró vízbe állítod, a püré tetejét pedig meglocsolod kevés tejjel, hogy ne bőrösödjön.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!