Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Túrós csusza

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg száraztészta
50 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna

A szalonnát vágd kis kockákra, s süsd ki a zsírját. A szalonnakockákat emeld ki, s a zsírba keverj 2 kanál tejfölt. A túrót morzsold szét villával, vagy kézzel. A tésztát főzd ki, majd forgasd bele a felforrósított tejfölös zsírba, - ha a tészta nem elég forró, melegítsd utána -, s keverd hozzá a túrót. (Ha már benne van a túró, nem tesz jót neki a melegítés!) A tálaláskor locsold meg a maradék tejföllel, s szórd rá a szalonnakockákat.

Ha juhtúróval készíted (abból 30 dkg-mal számolj), akkor nem kell tejföllel meglocsolni, viszont jó megszórni apróra vágott friss kaporral. Ha édesen készíted, vagy kerülöd a húsneműt, akkor szalonnazsír helyett forró, margarinos tejfölbe forgasd a tésztát, s ekkor természetesen a töpörtyű is elmarad.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!