Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Olasz zöldségleves

Hozzávalók (4 személyre):
3 erőleveskocka
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg kelkáposzta
10 dkg zeller (gumó)
10 dkg burgonya
5-6 szál petrezselyem
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál zsír
4 dkg füstölt szalonna
5 dkg spagetti
5 dkg reszelt sajt

A leveskockákat főzd fel 2 liter vízben. A megtisztított zöldségeket vágd metéltre (rövid szálakra), s kevés zsíron párold meg. Süsd ki az apró kockákra vágott szalonna zsírját, s azon kicsit pirítsd a paradicsompürét, majd add hozzá a levest, s tedd bele a zöldségeket. Ha felforrt, dobd bele a spagettit, s lassan forrald, míg a tészta meg nem fő. A tányérokba kitálalt levesbe szórj reszelt sajtot.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!