Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Padlizsánkrém (3.)

Hozzávalók:
2-3 közepes padlizsán
1 fej vöröshagyma
majonéz

A padlizsánokat egy fém platnin vagy grillen (nem a sütőben!) sütjük úgy, hogy amikor a héja kicsit megégett, mindig fordítunk rajta egy kicsit, míg az egész meg nem sül. Meghámozzuk (közben a kezünket sűrűn hideg vízbe mártjuk, mert forró lesz!), majd a padlizsánt egy műanyag szűrőbe tesszük, s ott hagyjuk állni kb. egy órát, hogy a leve kicsoroghasson. Utána egy fa vagy műanyag eszközzel apróra daraboljuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a majonézt. Jól megkeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Friss kenyérrel és paradicsommal kínáljuk.

Ezt a receptet Tősér Carlának (Arad) köszönhetjük. Ő hozzáteszi, hogy ugyan a platnin való sütés fáradságos, de megéri, mert sütőben sütve a padlizsán nem kapja meg azt a füstös ízt, ami a krémnek a „lelke”. Megemlíti azt is, hogy van, aki vöröshagyma helyett fokhagymát tesz bele, szerint ez ízlés dolga.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!