Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tonhalkrém (2.)

Hozzávalók:
2 doboz (2x18 dkg) tonhal olívaolajban
3-4 evőkanálnyi margarin vagy vaj
3 szál újhagyma
citromlé
bors

A tonhalról lecsepegtetjük az olaj nagy részét, hozzáadjuk a margarint majd egy villával alaposan összetörjük. (Használhatunk robotgépet is, a lényeg, hogy homogén masszát kapjunk.) Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy pár csepp citromlével és apróra vágott újhagymával ízesítjük.
Az egészet jól kikeverjük és néhány órára hűvösre tesszük, hogy jól összeérhessen.

Ezt a receptet Fekete Anginak (Tatabánya) köszönhetjük, ő ezt a szendvicskrémet pirítósra kenve ajánlja.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!