Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rokfortkrém

Hozzávalók:
20 dkg rokfort (kék- vagy zöldsajt)
15-20 dkg vaj
1-2 gerezd fokhagyma
maréknyi snidling (vagy zöldhagyma)
1-2 teáskanálnyi kapri
2-3 evőkanálnyi joghurt
őrölt fehérbors
(só)

A sajtot lereszeljük vagy villával összetörjük. A vajat – ha nem kenhető, mert túl hideg – szobahőmérsékletűre melegítjük. A fokhagymát összezúzzuk, a zöldhagymát és a kaprit apróra vágjuk. Az így előkészített alapanyagokat – hozzáadva a joghurtot is – simára keverjük úgy, hogy minél több levegő kerüljön bele. (Ettől lesz majd lehűtve is könnyen kenhető.) Borssal és – ha kell – sóval ízesítjük.

Ha nincs kéznél, elhagyható a joghurt és a kapri is.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!