Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Avokádó-fantázia

Hozzávalók:
3 db avokádó
3 gerezd fokhagyma
1 1/2 fej lilahagyma
1/2 citrom leve
3 evőkanálnyi tejföl
1 evőkanálnyi házi készítésű margarin

bors
2 kemény, de érett paradicsom
egy nagyobb csokor petrezselyemzöld

Az avokádók bőrét lehúzzuk, a magot eltávolítjuk, majd villával összetörjük a gyümölcs húsát. Ezután pépesre tört fokhagymát keverünk az avokádóhoz, majd lereszelünk egy fej lilahagymát és azt is hozzáadjuk. A krémet paradicsomdarabokkal, frissen metélt petrezselyemzölddel, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A kész krémet tejföllel és házi készítésű margarinnal lazítjuk, ezzel téve még krémesebbé és lágyabbá.

Ezt a receptet a 2010-es budapesti Kóstoló Fesztivál szervezőinek köszönhetjük. Itt nyerte el az Ínyenckrémverseny közönségdíját Keller György avokádó-fantáziája. Az abban felhasznált házi margarin elkészítésére pedig a következő eljárást ajánlják: Végy 20 gramm növényi zsírt (például kókusz- vagy pálmazsírt)! Azt olvaszd fel egy tálban (lehet mikróban is), majd adj hozzá 30 gramm növényi olajat (például repce- vagy napraforgó-olajat). Ezt az elegyet jeges vízbe állított tálban egyre gyorsuló mozdulatokkal keverd, míg el nem éri a margarin lágyságát. Ekkor vedd ki az edényt a hideg vízből, adj hozzá 2 teáskanálnyi tejet, valamint 2 teáskanálnyi tojássárgáját, s azzal keverd készre a masszát.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!