Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sajtos krumplilepény

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg burgonya
2 tojás sárgája
kevés liszt
10 dkg reszelt sajt
zsír vagy olaj
bors

A burgonyát  főzd meg héjában, és törd át. Add hozzá a sajtot, a tojássárgát, sózd, borsozd, s jól dolgozd össze. Egy lisztezett deszkán formálj a masszából kisebb lepényeket, s miután lisztbe forgattad, kevés forró zsiradékon mindkét oldalukat süsd pirosra. Tálalásnál valamilyen mártást vagy tejfölt adj hozzá.

Megcsinálható ugyanannyi egész tojás felhasználásával is, de ilyenkor a massza jóval lágyabb lesz, ezért csak teflon edényben, igen kevés zsiradékon, lapátokkal forgatva érdemes megpróbálni.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!