Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szalonnás gomba

Hozzávalók:
friss csiperke
húsos füstölt szalonna
paprikakrém

A szalonnát vágd hosszú, vékony szeletekre. A megtisztított gombák szárára tekerj fel egy-egy szalonnaszeletet, s rögzítsd (fa) fogpiszkálóval. A szárak végére nyomj egy kis paprikakrémet. A gombákat állíts a fejükre és forró grillsütőben, vagy hagyományos sütő rácsán néhány perc alatt süsd készre. (Ha rács helyett kivajazott tepsit használsz, akkor előfordulhat, hogy a nagyon nedves gomba túl sok levet ereszt, s így sülés helyett inkább párolódik. Ilyenkor vagy szedd le a felesleges levet, vagy a gombát eleve állítsd vékony pirított kenyérszeletekre.)

Fejenként 3-5 gombával számolj.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!