Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rizsfelfújt (rizskoch)

Hozzávalók:
20 dkg rizs
4 dl tej
10 dkg cukor
3 tojás
vanília
vaj
zsemlemorzsa
fél citrom

A folyóvízben megmosott rizshez adj egy csipet sót, egy fél rúd vaníliát, s a 4 dl vízzel felhigított tejben - lassú tűzön - főzd puhára. (Ha kell, az elfőlő tejet vízzel pótold.) A tojások fehérjéből verj habot. A sárgákat jól keverd ki a cukorral, egy evőkanál vajjal és a fél citrom lereszelt héjával. Ha már a főtt rizs kihűlt (langyos), keverd hozzá a sárgáját, majd forgasd bele a habot is. Egy tűzálló tálat vajazz ki, hintsd meg zsemlemorzsával, s terítsd el benne a rizst. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süsd pirosra.

Pelle Józsefné vaníliás porcukrot, csokoládé- vagy vaníliaöntetet, esetleg gyümölcsszörpöt ajánl hozzá.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!