Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Karlsbadi szelet

Hozzávalók:
pirított kenyér
szalámi (vagy más felvágott)
őszibarack (konzerv)
sajt

A pirítósra egy réteg szalámit helyezünk, rá egy fél (lecsorgatott) őszibarackot, arra pedig egy szelet sajtot. Végül a szendvicset összepirítjuk egy forró sütőben.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ö arról is megemlékezik, hogy e szendvics őse az úgynevezett hawaii pirítós, aminél a szalámi helyett gépsonkát, az őszibarack helyett pedig ananászkarikát használnak, s ez utóbbi lyukába a sütés után díszítésként koktélcseresznyét vagy áfonyalekvárt tesznek.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!