Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Aszaltszilvaleves

Hozzávalók (2-3 személyre):
50 dkg aszaltszilva
1 dl tejföl
2 evőkanál cukor
liszt
fahéj
citromhéj

darált dió

A folyóvízben megmosott aszaltszilvát párold meg egy kevés cukros vízben. (A lébe tegyél egy csipet sót is.) Ha megpuhult, öntsd fel 6-7 dl vízzel, adj hozzá örölt fahéjat, kevés reszelt citromhéjat, esetleg még egy kis cukrot is. Egy evőkanál lisztből és a tejfölből készíts habarást, és ezzel sűrítsd be a levét. Még egyszer forrald össze, s a tálaláskor adj a tetejére darált diót.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!