Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szárazbableves

Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg szárazbab
10 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi ecet
petrezselyem
babérlevél
fűszerpaprika

Az előkészített babot 1-1,5 liter hideg sós vízben tedd fel főni, s add hozzá a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, meg a babérlevelet. Amikor a bab félig megpuhult, tedd bele a felkockázott répákat is. Közben készíts zsemleszínű rántást, s azt ízesítsd paprikával és finomra vágott petrezselyemmel. Amikor a bab megpuhult, a levest sűrítsd be a rántással és alaposan forrald össze. Végül a simára elkevert tejfölt lassan add a leveshez. Az ecettel való utóízesítést hagyd a fogyasztókra.

Egy kis csipetke, kolbász, vagy füstölthús egyaránt a leves javára válhat.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!