Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg fejeskáposzta
4 evőkanál sűrített paradicsom
3 púpozott evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
zellerzöld
3 csapott evőkanál cukor
kömény

A megmosott és csíkokra vágott fejeskáposztát annyi vízben tedd fel főni, hogy az biztosan ellepje. Tedd mellé a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát és a zellerzöldet, adj hozzá sót és köménymagot is. Közben az olajból és lisztből készíts világos rántást, add hozzá a paradicsompürét, majd hideg vízzel felöntve keverd simára. Ha a káposzta megfőtt, sűrítsd be és még egyszer forrald össze. A végén a vöröshagymát és a zellert vedd ki, s a káposztát cukorral ízesítsd.

Zeller helyett csinálhatod 2-4 gerezd fokhagymával is.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!