Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Magyaros krumplileves

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg burgonya
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
5 dkg lecsó
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
fűszerpaprika
kömény

A megtisztított, megmosott burgonyát vágd kockákra, s másfél liter hideg sós vízben - a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában - tedd fel főni. Közben készíts zsemleszínű rántást, s azt ízesítsd fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel. A végén engedd fel hideg vízzel, add hozzá a lecsót és a tűzről levéve keverd simára. Amikor a burgonya megfőtt, sűrítsd be a levest, s még egyszer forrald össze.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!